Veel mensen hebben er last van: je weet niet wat je later wilt gaan doen, waardoor je studiekeuze er niet makkelijker op wordt. Je wil het later goed hebben en geen last hebben van geldzorgen. Daarnaast wil je natuurlijk ook een baan hebben die je leuk vindt en die ook nog iets betekent. Het ligt misschien niet erg voor de hand, maar een baan in het vakgebied programmeren kan een goede optie zijn.

 

Een studie informatica klinkt misschien saai, maar niets is minder waar. Bij de studie zit je weliswaar veel achter je laptop, maar wat je doet is heel belangrijk. Je leert namelijk coderen, wat onmisbaar is in het dagelijks leven. Elke website en app die mensen gebruiken op hun PC of telefoon, is in elkaar gezet door iemand die codeert. In dit artikel zal ik ingaan op de voordelen van programmeren.

 

Geen geldzorgen

Om te beginnen zal je in de toekomst geen last hebben van geldzorgen wanneer je kiest voor de studie informatica. Het is over het algemeen niet echt bekend hoeveel geld je kan verdienen na een studie informatica, maar de bedragen vallen zeker niet tegen. Zo verdien je als senior javascript developer al snel €3800 euro per maand en het gemiddelde salaris van een java developer is zo’n €4330 euro per maand. Dit is uiteraard niet niks! Je werkt dan wel hard, maar de beloning die daar tegenover staat zorgt ervoor dat je verder zonder zorgen kan genieten van je leven. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet optimaal kan zorgen voor jezelf en je gezin.

 

Baangarantie

Programmeren is de toekomst. Technologie is niet meer weg te denken uit ons leven. Denk aan alle websites die je bezoekt en de apps die je dagelijks gebruikt. Alle functies en apps op je telefoon zijn door iemand met een baan programmeren in elkaar gezet. Het is dus daadwerkelijk onmisbaar. Daarnaast groeit de technologie alleen maar, waardoor er in de toekomst steeds meer vraag zal zijn naar mensen die kunnen coderen. Hierdoor zal je gegarandeerd een goede baan krijgen, als je kiest voor een studie informatica. Je zal hoogstwaarschijnlijk direct aan het werk kunnen wanneer je je studie hebt afgerond. Om deze reden hoef je nooit bang te zijn dat je zonder werk zal komen te zitten. Dit is natuurlijk ideaal!

 

Kortom, er zijn meerdere voordelen aan het programmeren. Naast dat je later geen geldzorgen zal hebben, wanneer je je specialiseert in programmeren, zal je ook gegarandeerd een baan krijgen. Voor een zekere toekomst is het dus aan te raden de studie informatica te gaan doen!